Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Apex Dynamics trotse sponsor University Racing Eindhoven

Apex sponsor University Racing EindhovenApex Dynamics BV is vanaf dit jaar trotse sponsor van University Racing Eindhoven.

En het mes snijdt aan twee kanten, we kunnen studenten enthousiast maken voor (mechanische) aandrijftechniek terwijl we onze maatschappelijke betrokkenheid onderstrepen. Wij steunen het studententeam niet alleen financieel maar dragen ook veel kennis en expertise over op het gebied van mechanische aandrijftechniek en al het andere dat bij een dergelijke competitie komt kijken.

University Racing Eindhoven (URE)

University Racing Eindhoven (URE) staat voor technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Door deel te nemen aan de Formula Student wedstrijd, ’s werelds grootste engineering ontwerp competitie, proberen het team haar zelf en haar auto’s naar nieuwe limieten te brengen!

Gebruik makend van de combinatie van technische vaardigheden van alle leden en enige hulp van gewaardeerde sponsors, zijn ze in staat elk jaar een revolutionaire hightech elektrische Formule-stijl race auto te bouwen.

Al met al is URE een geweldige plek om ervaring op te doen in het ontwerpen, produceren en tunen van de race auto’s van de toekomst en om een teamspeler te zijn in een omgeving van zeer gemotiveerde technische studenten.

Formula Student

Het concept achter de Formula Student-competitie is dat een fictief productiebedrijf een studentontwerpteam heeft gecontracteerd om een kleine raceauto in de Formule-stijl te ontwikkelen. De prototype-raceauto moet worden geëvalueerd op zijn potentieel als een productie-item. Elk studententeam ontwerpt, bouwt en test een prototype op basis van een reeks spelregels, waarvan het doel is om zowel de veiligheid op het circuit te waarborgen (de auto’s worden bestuurd door de studenten zelf) als het bevorderen van slim oplossen van problemen.

Wereldwijde evenementen

De competitie werd in 1978 in de VS geïntroduceerd. Sindsdien is het uitgebreid naar andere landen en continenten. Tegenwoordig nemen bijna 600 teams deel aan Formula Student-evenementen over de hele wereld!

Formula Student wereldwijdNaast deze evenementen bieden verschillende sponsors van de competitie prijzen voor superieure ontwerpprestaties. Denk aan innovatief gebruik van elektronica, recycleerbaarheid, crash-waardigheid, analytische ontwerpbenadering en algemene dynamische prestaties. Aan het begin van de wedstrijd wordt het voertuig tijdens de technische inspectie gecontroleerd op naleving van de regelgeving. Zijn remvermogen, rollover-stabiliteit, elektrische veiligheid en geluidsniveaus worden gecontroleerd voordat het voertuig mag deelnemen aan de dynamische evenementen (acceleratie, skidpad, autocross en endurance).

Formula Student omvat alle aspecten van een bedrijf, waaronder R & D, productie, testen, marketing, management en fondsenwerving. Formula Student haalt studenten uit de klas en plaatst ze in de echte wereld.

Bijdrage Apex Dynamics

Apex Dynamics levert een bijdrage aan het succes van het studententeam door niet alleen financiële steun maar ook de overdracht van know-how van mechanische aandrijftechniek en alle andere aspecten die bij een dergelijke competitie komen kijken. Uiteraard gaan we ook het URE team op de voet volgens middels een speciale webpagina en diverse social media.

Helmond. januari 2018