Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Op zondag 15 oktober heeft Clean2Antarctica een middag georganiseerd op Tall ship De Morgenster voor sponsors, partner, ambassadeurs, HexCore certificaathouders. Dit om te vieren dat het project een nieuwe fase in gaat. De “bouw fase” is nu achter de rug, de meeste technische aspecten zijn inmiddels opgelost. Ongeveer 30 bedrijven hebben mee geholpen om dit te realiseren.

Lees meer >

Inmiddels heeft u een motor geselecteerd voor uw toepassing maar hier dient nog een tandwielkast aan te komen om bijvoorbeeld een hoger koppel, lager uitgaand toerental of een optimale massatraagheidsverhouding te realiseren. Maar een planetaire tandwielkast kopen is zo eenvoudig nog niet, er zijn namelijk meerdere wegen naar Rome. Waar moet u precies op letten bij het kopen van een tandwielkast? Wij bespreken de meest voorkomende termen en wat deze voor uw aankoop betekenen.

Lees meer >

Apex Dynamics BV is als partner betrokken bij de schoonste expeditie ooit, Clean2Antarctica. Energie neutraal en zero-waste naar de Zuidpool, volg deze extreem bijzondere expeditie via ons website en youtube kanaal.

Lees meer >

Apex Dynamics BV sponsort de 21 studenten die namens de Universiteit Leuven deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge als team Punch Power Train Solar Team. De ingenieursstudenten hebben 13 maanden gesleuteld aan de Punch 2 die op 8 oktober begint aan de 3.000 KM lange tocht van Darwin naar Adelaide. De Punch 2 mag zich bewijzen in een enorm competitief speelveld van meer dan 50 teams. Elk wil het parcours zo snel mogelijk afleggen!

Lees meer >

De voedselverwerkende industrie heeft vanzelfsprekend stevige hygiëne-eisen en daar moeten ook tandwielkasten aan voldoen. De eisen verschillen per land en per plaats in het voedselverwerkende proces maar de belangrijkste factoren zijn materiaalkeuze, aseptische voorwaarden en tot slot het smeermiddel. Deze laatste wordt regelmatig over het hoofd gezien terwijl dit een essentieel element is. Het Amerikaanse USNSF ontwikkelde een inmiddels in de markt geaccepteerde standaard (H1 t/m H3) maar daar is ook een ISO certificering bijgekomen. In dit artikel bespreken we beide.

Lees meer >

Corrosiebestendigheid is cruciaal in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie, offshore en in cleanrooms. Roest heeft namelijk nadelige effecten op de nauwkeurigheid, het geluidsniveau of de levensduur en bij toepassingen in deze omgevingen moet dat ten alle tijden voorkomen worden. Apex Dynamics heeft ook een roestvast stalen tandheugel, maar dit is qua sterkte en nauwkeurigheid niet altijd optimaal. De tandheugels van Apex Dynamics kunnen daarom uitgevoerd worden met een extra – alzijdige! – corrosiebescherming.

Lees meer >

Apex Dynamics geeft gehoor aan de marktvraag om tandwielkasten met hogere ratio’s en breidt de economische PGII (recht) en PGIIR (haaks) serie uit met 3-traps reductoren. In standaarduitvoering kunnen tandwielkasten uit deze serie met ratio’s tot en met 1.000:1 geleverd worden. Deze serie is direct uit voorraad leverbaar en heeft de klant daardoor binnen max. 3 weken in huis.

Lees meer >

In studentenstad Leuven is, net als in alle andere steden, veel aandacht voor milieu en de levenskwaliteit. Omdat er steeds meer mensen in steden wonen veranderen de eisen aan de stadsinrichting en luchtkwaliteit, dat brengt uitdagingen met zich mee. Postgraduaat studenten van de Katholieke Universiteit Leuven die het "innoverend ondernemen" programma volgen krijgen de mobiliteitsuitdaging voor de kiezen. Zij werken aan de Mobi, een elektrisch voertuig voor stedelijk vervoer, waarvan de besturing door middel van een joystick moet gaan geschieden. Apex Dynamics levert de planetaire tandwielkast die in deze besturing centraal staat.

Lees meer >

Apex Dynamics, producent van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels, heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om het rondsel aan haar tandwielkast te monteren: het curvic plate rondsel. Apex Dynamics ontwikkelde deze oplossing in reactie op de vraag van fabrikanten van hoog nauwkeurige toepassingen zoals bijvoorbeeld robotica, plaatsnijmachines en boorstraten. Het heeft geresulteerd in een oplossing met veel hogere flexibiliteit, inzetbaarheid, spelingsvrije montage en korte levertijden.

Lees meer >

Apex Dynamics heeft haar AB-, ABR-, AF- en AFR-serie uitgebreid met een zogenaamde “spline” of “evolvente” uitgaande as die voldoet aan de internationale DIN5480 standaard. Deze maakt het mogelijk om met een kleine naaf zeer hoge koppels met hoge dynamiek over te brengen.

Lees meer >