Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Apex Dynamics breidt haar productaanbod uit met twee nieuwe series hoogwaardige tandwielkasten, specifiek ontwikkeld voor hoog-dynamische toepassingen: De AFX- en AFH-serie. De maatvoering van de vertrouwde high-end serie AF/AFR is in beide gevallen gehandhaafd, waardoor de geometrie aan de uitgaande zijde vrijwel gelijk is gebleven. De belangrijkste verschillen met de bestaande serie zijn : Speling, smering, afdichting (AFX), en het materiaal met as opties (AFH).

Lees meer >

Als sponsor van Team Rembrandts volgen wij de ontwikkelingen van het team op de voet. Team Rembrandts heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de robot te bouwen waarmee ze aan de regionals in Amerika gaan deelnemen. De robot is nog niet 100% gereed en wordt voortdurend getest en geoptimaliseerd. In de bouwlocatie heeft het team het speelveld van de competitie nagebouwd, waarmee zij de handelingen en prestatie van de robot kunnen perfectioneren.

Lees meer >

Hoe zorg ik voor een automatische toe- en afvoer van plaatwerk in mijn innovatieve laser snij-installatie? Veel bedrijven besteden een vraag van deze complexiteit graag uit, maar HVL Metaalbewerking uit Liessel koos ervoor dit zelf op te lossen. Het resulteerde in de ontwikkeling van een volautomatisch, verticaal magazijn dat direct vanuit het ERP aangestuurd wordt. Apex Dynamics mocht haar expertise en producten bijdragen aan deze unieke oplossing.

Lees meer >

De FIRST Robotics Competition game voor 2019 is onthuld. Het is een opwindend spel. Bekijk hier de animatie van het spel voor 2019, bestemming: Deep Space Game!! Afgelopen zaterdag heeft Team Rembrandts de spelregels ontvangen voor het First Robotics Competition spel van 2019. Tijdens een live stream kregen alle teams wereldwijd de uitdaging voor dit jaar gepresenteerd. Het is weer een spannend spel geworden met veel technische en strategische elementen.

Lees meer >

Het team van Clean2Antarctica is niet langer op Antarctica. De expeditie van Edwin en Liesbeth zit er definitief op. Afgelopen weekend konden de expeditieleden mee op een vlucht van Antarctica terug naar de bewoonde wereld. Op dit moment zijn ze nog in Chili en komen daar een beetje bij van hun unieke ervaring, want zoals ze zelf zeggen: “We hebben wel echt wat neergezet.” Aankomende donderdag zullen Edwin en Liesbeth weer voet zetten op Nederlandse bodem.

Lees meer >

Tandwielkasten van Apex Dynamics zijn een uitstekende vervanger van tandwielkasten van andere fabrikanten, en niet alleen door onze zeer korte levertijden. Wij werken continu aan het toepassingsbereik van onze tandwielkasten, tandheugels en rondsels en onlangs zette wij daarin wederom een grote stap. Wij hebben namelijk vijf uiteenlopende series spelingsarme tandwielkasten met een ISO 9409 flens-uitgang (robot flens).

Lees meer >

We beginnen nu écht kriebels in onze buik te krijgen. De afgelopen maanden hebben we Edwin ter Velde en zijn voorbereiding op de zon-aangedreven expeditie naar de Zuidpool op de voet gevolgd. Maandag 19 november is het zover: Solar Voyager bestuurders Edwin en zijn vrouw Liesbeth vliegen naar Chili vanwaar ze doorreizen naar Antarctica. Het doel is om in 40 dagen van Union Glacier naar het meest zuidelijke punt te rijden. Ongeveer een week voor vertrek zochten we Edwin en Liesbeth op in het Mission Control Center te Zaandam om te kijken of ze al helemaal klaar voor vertrek zijn en hen succes te wensen.

Lees meer >

Onderdeel van het bouwen van een Formula Student-racewagen is het onderhouden ervan. De auto tot het uiterste duwen tijdens de wedstrijd en tijdens het testen, houdt in dat je hem in optimale conditie moet (onder)houden. We doen dit onderhoud in onze eigen werkplaats. Dit bericht maakt deel uit van een serie artikelen waarin team URE haar werkplaats en alles wat we erbinnen gebeurd laat zien. Dit onder de titel - Workshop woensdag!

Lees meer >

In reactie op de actuele marktvraag heeft Apex Dynamics haar AB en AF series uitgebreid met meerdere overbrengverhoudingen. Deze high-end planetaire tandwielkasten kunnen per direct uit voorraad geleverd worden met verschillende (binaire) overbrengverhoudingen.

Lees meer >

Van 2 t/m 5 oktober was Apex Dynamics aanwezig op de World of Technology & Science beurs in de jaarbeurs. Met trots presenteerden wij daar onze producten in de Apex Dynamics stand, dat dit jaar onderdeel was van de FEDA lounge. Een van de krachtigste en nieuwste tandwielkasten uit ons programma mocht daar natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer >

 

Site by Merkelijkheid