Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Team Rembrandts heeft de Engineering Inspiration Award gewonnen. Dat betekend dat Team Rembrandts zich geplaatst heeft voor het WK van 2019 en dat zelfs hun inschrijfkosten betaald gaan worden door NASA. Helaas heeft het team de eindfinales niet gehaald, wat betekend dat de robot ingepakt wordt en weer terug naar Nederland komt. Dat mag de pret pret echter niet drukken. Voor de deelnemers van team Rembrandts, maar ook voor alle thuisblijvers die mee hebben geholpen, was het een geweldige ervaring. Eentje om nooit meer te vergeten.

Lees meer >

Heeft u wel eens asperges gestoken, als manier om wat bij te verdienen als tiener? Tegenwoordig gebeurt dit door voornamelijk buitenlandse arbeidskrachten maar zelfs die zijn steeds minder voor dit werk te porren. Hoe komen de asperges dan op het bord? Cerescon is een jonge, snel ontwikkelende high-tech startup die een automatische asperge-oogstmachine heeft ontwikkelt om dit probleem op te lossen.

Lees meer >

Met trots presenteren wij u het ontwerp van de gloednieuwe elektrische raceauto, de URE13. Tijdens de zomer zal de URE13 deelnemen aan Formula Student Nederland, Formula Student East, Formula Student Germany en Formula Student Spain. TIP: bekijk tot het einde van de video;) Elke week op dinsdag geeft het URE team meer inzicht in de gemaakte ontwerpkeuzes per afdeling. Blijf op de hoogte via hun Facebook-pagina!  

Lees meer >

In de markt van nauwkeurige tandheugel-aandrijvingen is Kwaliteit 6 of Q6 tandheugel het meest gangbaar, maar wat zegt die kwaliteit precies? Dit blijkt in de praktijk per leverancier te verschillen. Het enige dat alle leveranciers gemeen hebben is de lengteafwijking per meter! Als u bijvoorbeeld een kwaliteit 6 tandheugel bestelt weet u dus niet welke thermische behandeling en dus hardheid u ontvangt. Omdat de hardheid een maat is voor de voedkracht, is dit gegeven vaak nóg belangrijker dan de nauwkeurigheid. De tandheugels van Apex Dynamics in kwaliteit 6 zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, we lopen deze in dit artikel langs.

Lees meer >

Vanaf vrijdag 23 maart, zie je bij Hart van Nederland alles over een van de meest bijzondere expedities die ooit door een Nederlander wordt uitgevoerd: Clean2Antarctica. Uiteraard zal er ook regelmatig aandacht geschonken worden op de diverse SBS6 uitzendingen op TV. Apex Dynamics BV is trots om ook een (kleine) bijdrage te mogen leveren aan deze bijzondere expeditie. De aandrijving van de Solar Voyager wordt verzorgd door 4 stuks AD140-050 planetaire tandwielkasten.

Lees meer >

De expeditie is een feit! Nu komt Edwin ter Velde en zijn mede avonturiers er niet meer onderuit. Tijdens een persconferentie in het Perlan Museum in Reykjavik is het contract met Arctic Trucks ondertekend. Zij zijn nu officieel de partner die ons zullen begeleiden en bijstaan op Antarctica. Edwin en Emil Grímsson, de CEO van Arctic Trucks, tekenden het contract met een grote glimlach.

Lees meer >

Met maar liefst drie trofeeën is Team Rembrandts vandaag weer thuis gekomen. The Chairman's Arward The Gracious Professionalism Award Orlando Regional Champions Van harte gefeliciteerd Team Rembrandts! En met deze fantastische prestatie hebben ze zich ook nog eens weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap eind april in Detroit. Een unieke samenwerking tussen Fontys Hogenscholen (Eindhoven), Zwijsen College (Veghel) en het Heerbeeck College (Best) maar ook met alle andere deelnemers aan de FIRST Robotics Competition.

Lees meer >

Tijdens de Palmetto Regional is het team Rembrandts gelukt de prestigieuze Chairman's Award in de wacht te slepen. Met deze unieke prestatie heeft het team zich gekwalificeerd voor de FIRST Championship in Detroit. Het team had haar zinnen gezet op deze Award omdat dit één van het hoogst haalbare voor Team Rembrandts was. De jury van deze Chairman's Award kijkt namelijk niet alleen naar de prestatie van één bouwseizoen of de klassering in het 2018 (Power Up) event. Er wordt beoordeeld op meerdere seizoenen en er wordt gekeken naar onderlinge samenwerking (ook met andere teams), toepassing en voortgang van techniek, maar vooral geeft het aan dat de doelen van FIRST worden nagestreefd.

Lees meer >

Team Rembrandts, het scholieren- en studententeam dat strijdt in de First Robotics competitie, onthulde op 22 februari de wedstrijdrobot. Over een week is al de eerste regional in de VS, hoogste tijd dus om met woordvoerder Teun Dobbelsteen stil te staan bij de doelen en ambities van dit bijzondere team. Teun Dobbelsteen zit in 5 VWO en dit is al het tweede jaar dat hij lid is van Team Rembrandts. Zijn betrokkenheid is dit tweede jaar helemaal uit de hand gelopen want dit jaar is hij niet alleen betrokken bij de bouw van de robot maar bestuurt hij als ‘driver’ de robot tijdens de regionals in de VS en vertegenwoordigt hij het team voor de Chairmans Award.

Lees meer >

Hét alternatief: Apex Dynamics is de enige leverancier die spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels zélf produceert en uit voorraad levert. De afmetingen zijn afgestemd op in de markt gangbare afmetingen, een overstap op de producten van Apex Dynamics heeft hierdoor een minimale impact op de engineering en montage. Neem contact met ons op en daag ons uit?  

Lees meer >