Spelingsarme reductoren, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Apex Dynamics heeft haar AB-, ABR-, AF- en AFR-serie uitgebreid met een zogenaamde “spline” of “evolvente” uitgaande as die voldoet aan de internationale DIN5480 standaard. Deze maakt het mogelijk om met een kleine naaf zeer hoge koppels met hoge dynamiek over te brengen.

Lees meer >

Hoe helpt een planetaire tandwielkast met het gelukkig maken van mensen op een festival? Er zijn maar weinig mensen die écht gelukkig worden van een hoogwaardige tandwielkast. Doorgaans zijn dat enkel de mensen van Apex Dynamics en specialisten in mechanische aandrijftechniek, onze klanten. Afgelopen zomer werd die groep wat uitgebreid door een wel heel bijzondere toepassing; de Turbo Touw Tornado!

Lees meer >

In de winter van 2017 rijden Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen met een door zonne-energie aangedreven terreinwagen naar de geografische zuidpool. De tandwielkasten in dit 3D-geprinte voertuig zijn van Apex Dynamics en wij houden de laatste ontwikkelingen in dit project nauwlettend in de gaten. In dit artikel een update, want Edwin ter Velde heeft sinds ons vorige bericht niet stilgezeten. De reis komt nu toch echt dichtbij en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Lees meer >

De uitbreiding van ons productprogramma met Apex Dynamics tandheugels en rondsels is uitzonderlijk goed ontvangen door de markt. De in robotica opgedane expertise vertaald zich in een competitief aanbod dat naadloos aansluit op de marktvraag. Sommige klanten moeten alleen hun weg nog even vinden, daarom zetten wij in dit artikel alles rondom de tandheugels en rondsels op een rijtje. Met name met ons overzicht van de verschillende aanbouwmogelijkheden kunt u uw voordeel mee doen. Liever persoonlijk contact? Wij bespreken uw toepassing natuurlijk graag persoonlijk, neem contact op voor een afspraak.

Lees meer >

Op 1 April 2017 vierde Apex Dynamics Inc. haar 30 jarig jubileum. Een bijzondere gelegenheid waar spectaculair bij deze mijlpaal stilgestaan werd! Apex Dynamics B.V. reisde met een uitgebreide delegatie naar Taiwan om de feestelijkheden bij te wonen. Voor het welkom feest op vrijdag 31 maart was gevraagd om zoveel mogelijk in traditionele klederdracht te komen. Hieraan is volop gehoor gegeven, wat natuurlijk fantastische plaatjes opleverde.

Lees meer >

Apex Dynamics levert diverse medium- en high-end tandwielkasten met NEMA maatvoering aan de uitgaande kant. Deze tandwielkasten zijn uitgevoerd met een NEMA kopflens, maar dan wel met een metrische uitgaande as. De tandwielkasten zijn als ‘drop-in’ breed inzetbaar in diverse toepassingen. Vanzelfsprekend zijn alle Apex Dynamics reductoren te gebruiken in combinatie met NEMA stappen- en servomotoren. Alle tandwielkasten zijn uit voorraad leverbaar binnen twee weken.

Lees meer >

Voor € 500 een complete, geautomatiseerde machine maken, waar zou u beginnen? Het Markiezaat College in Bergen op Zoom legt deze uitdaging aan haar studenten voor en in ieder geval één resultaat mag er zeker zijn: De snowboard slijpmachine van Daan, Jimmy en Jörgen. Natuurlijk kregen zij het geheel niet rond voor € 500.- daarom moesten zij sponsoren zoeken, Apex Dynamics zag wel wat in het ontwerp en leverde de benodigde tandwielkast.

Lees meer >

Van 8 t/m 10 Februari neemt Apex Dynamics deel aan Belgiës grootste show voor Factory, Process- and Infrastructure Automation: Indumation 2017 Primeur! Op stand H1-B07 laten wij onze allernieuwste producten zien: AH/AHK-serie Tandheugels en Rondsels Wij nodigen U dan ook van harte uit om kennis te komen maken met deze nieuwe producten om in een persoonlijk gesprek alle details te leren kennen.

Lees meer >

Apex Dynamics is gestart met de levering van tandheugels en rondsels uit voorraad. De productie vindt plaats in een ultramoderne nieuwe productie faciliteit met een productie-oppervlakte van ongeveer 20.000 m2. Er is flink geïnvesteerd in nieuwe machines en logisiteke systemen om deze compleet nieuwe productrange uit één hand te kunnen leveren.

Lees meer >

Apex Dynamics breidt zijn serie planetaire tandwielkasten uit met de typen AH en AHK : een Heavy Duty flens reductor met een speling van minder dan 1 boogminuut, ratio’s tot 10.000:1 en nominale koppels tot ca 11.000 Nm. De serie AH (coaxiaal) en AHK (met hypoïde haakse trap) is compleet nieuw ontwikkeld met een 30 jarige ervaring in reductoren als achtergrond. De reductoren zijn te verkrijgen als 1, 2, 3 en 4 traps uitvoering en hebben een uitgaande ISO9409 flens. Als optie kan er een flens-as gekozen worden, waardoor je een uitgaande as krijgt.

Lees meer >