Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Corrosiebestendigheid is cruciaal in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie, offshore en in cleanrooms. Roest heeft namelijk nadelige effecten op de nauwkeurigheid, het geluidsniveau of de levensduur en bij toepassingen in deze omgevingen moet dat ten alle tijden voorkomen worden. Apex Dynamics heeft ook een roestvast stalen tandheugel, maar dit is qua sterkte en nauwkeurigheid niet altijd optimaal. De tandheugels van Apex Dynamics kunnen daarom uitgevoerd worden met een extra – alzijdige! – corrosiebescherming.

Lees meer >

Apex Dynamics geeft gehoor aan de marktvraag om tandwielkasten met hogere ratio’s en breidt de economische PGII (recht) en PGIIR (haaks) serie uit met 3-traps reductoren. In standaarduitvoering kunnen tandwielkasten uit deze serie met ratio’s tot en met 1.000:1 geleverd worden. Deze serie is direct uit voorraad leverbaar en heeft de klant daardoor binnen max. 3 weken in huis.

Lees meer >

In studentenstad Leuven is, net als in alle andere steden, veel aandacht voor milieu en de levenskwaliteit. Omdat er steeds meer mensen in steden wonen veranderen de eisen aan de stadsinrichting en luchtkwaliteit, dat brengt uitdagingen met zich mee. Postgraduaat studenten van de Katholieke Universiteit Leuven die het "innoverend ondernemen" programma volgen krijgen de mobiliteitsuitdaging voor de kiezen. Zij werken aan de Mobi, een elektrisch voertuig voor stedelijk vervoer, waarvan de besturing door middel van een joystick moet gaan geschieden. Apex Dynamics levert de planetaire tandwielkast die in deze besturing centraal staat.

Lees meer >

Apex Dynamics, producent van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels, heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om het rondsel aan haar tandwielkast te monteren: het curvic plate rondsel. Apex Dynamics ontwikkelde deze oplossing in reactie op de vraag van fabrikanten van hoog nauwkeurige toepassingen zoals bijvoorbeeld robotica, plaatsnijmachines en boorstraten. Het heeft geresulteerd in een oplossing met veel hogere flexibiliteit, inzetbaarheid, spelingsvrije montage en korte levertijden.

Lees meer >

Apex Dynamics heeft haar AB-, ABR-, AF- en AFR-serie uitgebreid met een zogenaamde “spline” of “evolvente” uitgaande as die voldoet aan de internationale DIN5480 standaard. Deze maakt het mogelijk om met een kleine naaf zeer hoge koppels met hoge dynamiek over te brengen.

Lees meer >

Hoe helpt een planetaire tandwielkast met het gelukkig maken van mensen op een festival? Er zijn maar weinig mensen die écht gelukkig worden van een hoogwaardige tandwielkast. Doorgaans zijn dat enkel de mensen van Apex Dynamics en specialisten in mechanische aandrijftechniek, onze klanten. Afgelopen zomer werd die groep wat uitgebreid door een wel heel bijzondere toepassing; de Turbo Touw Tornado!

Lees meer >

In de winter van 2017 rijden Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen met een door zonne-energie aangedreven terreinwagen naar de geografische zuidpool. De tandwielkasten in dit 3D-geprinte voertuig zijn van Apex Dynamics en wij houden de laatste ontwikkelingen in dit project nauwlettend in de gaten. In dit artikel een update, want Edwin ter Velde heeft sinds ons vorige bericht niet stilgezeten. De reis komt nu toch echt dichtbij en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Lees meer >

De uitbreiding van ons productprogramma met Apex Dynamics tandheugels en rondsels is uitzonderlijk goed ontvangen door de markt. De in robotica opgedane expertise vertaald zich in een competitief aanbod dat naadloos aansluit op de marktvraag. Sommige klanten moeten alleen hun weg nog even vinden, daarom zetten wij in dit artikel alles rondom de tandheugels en rondsels op een rijtje. Met name met ons overzicht van de verschillende aanbouwmogelijkheden kunt u uw voordeel mee doen. Liever persoonlijk contact? Wij bespreken uw toepassing natuurlijk graag persoonlijk, neem contact op voor een afspraak.

Lees meer >

Op 1 April 2017 vierde Apex Dynamics Inc. haar 30 jarig jubileum. Een bijzondere gelegenheid waar spectaculair bij deze mijlpaal stilgestaan werd! Apex Dynamics B.V. reisde met een uitgebreide delegatie naar Taiwan om de feestelijkheden bij te wonen. Voor het welkom feest op vrijdag 31 maart was gevraagd om zoveel mogelijk in traditionele klederdracht te komen. Hieraan is volop gehoor gegeven, wat natuurlijk fantastische plaatjes opleverde.

Lees meer >

Apex Dynamics levert diverse medium- en high-end tandwielkasten met NEMA maatvoering aan de uitgaande kant. Deze tandwielkasten zijn uitgevoerd met een NEMA kopflens, maar dan wel met een metrische uitgaande as. De tandwielkasten zijn als ‘drop-in’ breed inzetbaar in diverse toepassingen. Vanzelfsprekend zijn alle Apex Dynamics reductoren te gebruiken in combinatie met NEMA stappen- en servomotoren. Alle tandwielkasten zijn uit voorraad leverbaar binnen twee weken.

Lees meer >