Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Met maar liefst drie trofeeën is Team Rembrandts vandaag weer thuis gekomen. The Chairman's Arward The Gracious Professionalism Award Orlando Regional Champions Van harte gefeliciteerd Team Rembrandts! En met deze fantastische prestatie hebben ze zich ook nog eens weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap eind april in Detroit. Een unieke samenwerking tussen Fontys Hogenscholen (Eindhoven), Zwijsen College (Veghel) en het Heerbeeck College (Best) maar ook met alle andere deelnemers aan de FIRST Robotics Competition.

Lees meer >

Tijdens de Palmetto Regional is het team Rembrandts gelukt de prestigieuze Chairman's Award in de wacht te slepen. Met deze unieke prestatie heeft het team zich gekwalificeerd voor de FIRST Championship in Detroit. Het team had haar zinnen gezet op deze Award omdat dit één van het hoogst haalbare voor Team Rembrandts was. De jury van deze Chairman's Award kijkt namelijk niet alleen naar de prestatie van één bouwseizoen of de klassering in het 2018 (Power Up) event. Er wordt beoordeeld op meerdere seizoenen en er wordt gekeken naar onderlinge samenwerking (ook met andere teams), toepassing en voortgang van techniek, maar vooral geeft het aan dat de doelen van FIRST worden nagestreefd.

Lees meer >

Team Rembrandts, het scholieren- en studententeam dat strijdt in de First Robotics competitie, onthulde op 22 februari de wedstrijdrobot. Over een week is al de eerste regional in de VS, hoogste tijd dus om met woordvoerder Teun Dobbelsteen stil te staan bij de doelen en ambities van dit bijzondere team. Teun Dobbelsteen zit in 5 VWO en dit is al het tweede jaar dat hij lid is van Team Rembrandts. Zijn betrokkenheid is dit tweede jaar helemaal uit de hand gelopen want dit jaar is hij niet alleen betrokken bij de bouw van de robot maar bestuurt hij als ‘driver’ de robot tijdens de regionals in de VS en vertegenwoordigt hij het team voor de Chairmans Award.

Lees meer >

Hét alternatief: Apex Dynamics is de enige leverancier die spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels zélf produceert en uit voorraad levert. De afmetingen zijn afgestemd op in de markt gangbare afmetingen, een overstap op de producten van Apex Dynamics heeft hierdoor een minimale impact op de engineering en montage. Neem contact met ons op en daag ons uit?  

Lees meer >

Hoe maak je een spelingsarme beweging in het horizontale of verticale vlak, oftewel: van roterend naar lineair? De echte kenner weet dat zonder twijfel, maar alleen dé specialist in mechanische aandrijftechniek weet alle mogelijkheden met de daarbij behorende voor- en nadelen te benoemen. In dit artikel geven we een aantal mogelijkheden om zodoende een juiste keuze voor een lineaire aandrijving te kunnen maken.

Lees meer >

Team Rembrandts, mede gesponsord door Apex Dynamics BV, is druk bezig met het bedenken, ontwerpen, bouwen en analyseren van de robot voor de 2018 First Robotic competitie. De uitdaging van dit jaar: FIRST POWER UP, het eerste EERSTE Robotics Competition-spel 2018, omvat twee allianties van videogamekarakters en hun menselijke operatoren die vastzitten in een arcade spel. Beide allianties werken eraan om de baas te verslaan om zo te kunnen ontsnappen!

Lees meer >

Apex Dynamics BV is vanaf dit jaar trotse sponsor van University Racing Eindhoven. En het mes snijdt aan twee kanten, we kunnen studenten enthousiast maken voor (mechanische) aandrijftechniek terwijl we onze maatschappelijke betrokkenheid onderstrepen. Wij steunen het studententeam niet alleen financieel maar dragen ook veel kennis en expertise over op het gebied van mechanische aandrijftechniek en al het andere dat bij een dergelijke competitie komt kijken.

Lees meer >

Sinds de oprichting in 2012 heeft Team Rembrandts 13 prijzen gewonnen en is het er in geslaagd om zich 4 keer te kwalificeren voor de First Championships. Een mooie prestatie voor dit enthousiaste team studenten die geheel vrijwillig en meestal in hun eigen tijd deelnemen aan dit project. Hieronder staat een opsomming van de geschiedenis van Team Rembrandts. Op dit moment zijn ze volop bezig met de ontwikkeling van de robot voor seizoen 2018. Hiervoor hebben ze 6 weken de tijd, een enorme uitdaging die alle disciplines binnen Team Rembrandts motiveert om tot het uiterste te gaan. Apex Dynamics BV volgt als sponsor de verrichtingen van Team Rembrandts op de voet.

Lees meer >

Indumation Network Event (INE) 2018 is de 3e editie van dit VIP-networkevent rondom automatiseren, optimaliseren , innoveren en digitaliseren. Dit high-end networkevent is een eendaagse meeting waar zowat 100 technologiepartners op amper één namiddag en avond ruim 1200 strategische beslissingsnemers verwelkomen op een techno-innovation tour van formaat. Apex Dynamics zal zeker niet ontbreken op dit inspirerende evenement.

Lees meer >

Denkt u bij het woord drone of robot ook aan zelfsturende vliegtuigen of zelfs aan de Terminator? Hoewel er in die richting grote stappen gemaakt worden gaat u een veel minder sexy robot waarschijnlijk al binnenkort tegenkomen: de AGV. Een Automatisch Geleid Voertuig wordt nu al dagelijks in de industrie gebruikt om gereedschap of materiaal te vervoeren. Zo hebben de vakmensen de tijd en ruimte om zich op hun werk te concentreren.

Lees meer >