Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


Eenvoudig en snel een keuze maken voor een tandwielkast-servomotor combinatie? Timesavers gebruikte de designtool onlangs om een bijpassende tandwielkast te selecteren voor een nieuwe ontbraammachine. De gespecialiseerde producent van metaal afwerk- en ontbraammachines kon direct alle tekeningen downloaden en zo haar aanvraag sturen. Samen met het team van Apex Dynamics konden zij vervolgens tot de optimale oplossing voor deze toepassing komen. We bespreken de toepassing en keuze van Timesavers uitgebreid in dit artikel.

Lees meer >

University Racing Eindhoven (URE) is druk bezig met de voorbereiding op de Formula Student Race 2019. Formula Student is 's werelds grootste ontwerpwedstrijd voor studenten, met jaarlijkse wedstrijden over de hele wereld. Formula Student begon in 1981 in Texas. Het oorspronkelijke concept achter de wedstrijd was dat een fictief productiebedrijf een studentontwerpteam contracteerde om een ​​kleine raceauto in de Formule-stijl te ontwikkelen. Deze auto moet worden ontworpen, gebouwd, getest en bestuurd door studenten, met elk jaar een nieuwe auto.

Lees meer >

Team Rembrandts is sinds maandagmiddag 11 maart weer terug in Nederland. Vorige week waren ze in Amerika voor een aantal regionale Robotics wedstrijden in California. Ze wonnen er o.a. de Engineering Inspiration Award en schopten het bij de 2 wedstrijden tot en met de halve finale. Daarnaast is het voor de studententeams dé mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de FIRST Robotics wereldkampioenschappen die eind april in Detroit plaatsvinden.

Lees meer >

Hoe behoudt u vrijheid bij de afstelling van tandwielkasten? Soms komt de afstelling van tandwielkasten in een frame erg nauwkeurig, bijvoorbeeld bij de afstelling van het rondsel op een tandheugel of bij de uitlijning van een overbepaalde constructie. In dat geval zou het makkelijk zijn om de tandwielkast niet een vaste positie in het frame te geven maar om de tandwielkast verschuifbaar te maken ten opzichte van het frame.

Lees meer >

Team Rembrandts is er klaar voor! Het team is deze week vertrokken naar de USA voor de FIRST regionals. Team Rembrandts heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de robot klaar te maken voor de wedstrijd. Hoe de Team Rembrandts robot tot stand is gekomen zie je in de video.

Lees meer >

Apex Dynamics breidt haar productaanbod uit met twee nieuwe series hoogwaardige tandwielkasten, specifiek ontwikkeld voor hoog-dynamische toepassingen: De AFX- en AFH-serie. De maatvoering van de vertrouwde high-end serie AF/AFR is in beide gevallen gehandhaafd, waardoor de geometrie aan de uitgaande zijde vrijwel gelijk is gebleven. De belangrijkste verschillen met de bestaande serie zijn : Speling, smering, afdichting (AFX), en het materiaal met as opties (AFH).

Lees meer >

Als sponsor van Team Rembrandts volgen wij de ontwikkelingen van het team op de voet. Team Rembrandts heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de robot te bouwen waarmee ze aan de regionals in Amerika gaan deelnemen. De robot is nog niet 100% gereed en wordt voortdurend getest en geoptimaliseerd. In de bouwlocatie heeft het team het speelveld van de competitie nagebouwd, waarmee zij de handelingen en prestatie van de robot kunnen perfectioneren.

Lees meer >

Hoe zorg ik voor een automatische toe- en afvoer van plaatwerk in mijn innovatieve laser snij-installatie? Veel bedrijven besteden een vraag van deze complexiteit graag uit, maar HVL Metaalbewerking uit Liessel koos ervoor dit zelf op te lossen. Het resulteerde in de ontwikkeling van een volautomatisch, verticaal magazijn dat direct vanuit het ERP aangestuurd wordt. Apex Dynamics levert natuurlijk de benodigde producten - de onverwoestbare AF140 RVS tandwielkast, de tandheugels in kwaliteit 6 en het rondsel in kwaliteit 5 - maar kon daarnaast met haar expertise een bijdrage leveren aan deze unieke oplossing.

Lees meer >

De FIRST Robotics Competition game voor 2019 is onthuld. Het is een opwindend spel. Bekijk hier de animatie van het spel voor 2019, bestemming: Deep Space Game!! Afgelopen zaterdag heeft Team Rembrandts de spelregels ontvangen voor het First Robotics Competition spel van 2019. Tijdens een live stream kregen alle teams wereldwijd de uitdaging voor dit jaar gepresenteerd. Het is weer een spannend spel geworden met veel technische en strategische elementen.

Lees meer >

Het team van Clean2Antarctica is niet langer op Antarctica. De expeditie van Edwin en Liesbeth zit er definitief op. Afgelopen weekend konden de expeditieleden mee op een vlucht van Antarctica terug naar de bewoonde wereld. Op dit moment zijn ze nog in Chili en komen daar een beetje bij van hun unieke ervaring, want zoals ze zelf zeggen: “We hebben wel echt wat neergezet.” Aankomende donderdag zullen Edwin en Liesbeth weer voet zetten op Nederlandse bodem.

Lees meer >

 

Site by Merkelijkheid