Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Video: Van team URE tot een vaste baan bij Toyota Gazoo Racing

Floris van Lookeren Campagne, oud teamlid van URE, liep als student stage bij Toyota Gazoo Racing. En zijn stage bleek niet het einde van zijn avontuur te zijn. Na zijn studietijd is hij fulltime aan de slag gegaan bij Toyota Gazoo Racing. Wij gingen op bezoek bij Floris en Toyota Gazoo Racing om te zien hoe hij de ervaringen bij URE toepast in zijn werk bij het raceteam.

“Team URE op je cv heeft dus wel degelijk geholpen om bij zo’n mooi bedrijf terecht te komen!” – Thom van Oss, Directeur Apex Dynamics

Van studentenproject tot baan

Als lid van studententeam URE (University Racing Eindhoven) is het natuurlijk je droom om in een raceomgeving te werken. Omdat Floris tijdens zijn tijd bij URE verantwoordelijk was voor de composieten zocht hij, toen hij op zoek was naar een stage, ook naar een positie binnen die discipline. Hij kwam terecht bij Toyota Gazoo Racing , waar hij ook na zijn stage parttime bleef werken en zelfs zijn masterthesis schreef. Na het afronden van zijn studie werkt Floris nu al meer dan een jaar fulltime bij Toyota.De ervaring van het werken met composieten bij URE heeft Floris het duwtje in de rug gegeven om tijdens zijn stage zijn eerste ontwerpen werkelijkheid te maken.

“Ik vind niet alleen composiet interessant, maar ook de racerij en de hele wereld in de racerij vind ik natuurlijk interessant. Want dat is ook mijn passie.” – Floris van Lookeren Campagne

Vaste baan

Van een studententeam naar een vaste baan gaan is natuurlijk een grote stap, maar voor Floris was dit niet zo anders dan wat hij gewend was. Ook bij Toyota heerst net als bij URE een sterke teamspirit zegt Floris. Ook benadrukt hij dat het vooral leuk is om in een groot bedrijf te werken waar iedereen dezelfde passie deelt voor de motorsport en het gezamenlijke doel ambieert om te racen en te winnen.

Het museum

Bij Toyota mochten wij ook een kijkje nemen in het Toyota Gazoo Racing Museum. Floris vertelde ons alles over de indrukwekkende voertuigen in het museum, van de winnende auto’s op Le Mans tot Formule 1 racewagens. Het was een leuke ervaring om oud-URE-lid Floris zo gepassioneerd over deze projecten te horen.