Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

University Racing Eindhoven: Design en productie racewagen URE14

University Racing Eindhoven (URE) is druk bezig met de voorbereiding op de Formula Student Race 2019.

Formula Student is ’s werelds grootste ontwerpwedstrijd voor studenten, met jaarlijkse wedstrijden over de hele wereld. Formula Student begon in 1981 in Texas. Het oorspronkelijke concept achter de wedstrijd was dat een fictief productiebedrijf een studentontwerpteam contracteerde om een ​​kleine raceauto in de Formule-stijl te ontwikkelen. Deze auto moet worden ontworpen, gebouwd, getest en bestuurd door studenten, met elk jaar een nieuwe auto.

In 2010 introduceerde Formula Student een aparte klasse voor elektrische voertuigen, Formula Student Electric. URE was een van de eerste teams die zich aansloot bij de nieuwe klasse en sindsdien heeft het team in deze klasse heeft gestreden. In 2017 introduceerde Formula Student de volgende innovatie, een klasse voor autonome voertuigen, Formula Student Driverless. Vorig jaar begon URE met hun project om ook een ​​autonome raceauto te bouwen. Dit jaar strijdt het team voor het eerst in deze klasse mee om de prijzen!

We bezochten Team URE op de techcampus in Eindhoven.

We spraken met Dion Engels (CEO URE) over de voorbereidingen op de Formula Student Race en de grootste uitdaging van komend seizoen.