Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Partnerdag elektrisch racen met Team URE

Na weer een jaar noeste arbeid heeft studententeam URE van de TU Eindhoven deze week (7 t/m 11 juli) de gelegenheid om hun nieuwste zelfgebouwde elektrische racewagen, de URE14, voor het eerst te demonstreren op het TT Circuit in Assen. Het is een heuse meerkamp, waarin zowel de auto, de coureurs als de zakelijke talenten van de teams worden getest.

Apex Dynamics was aanwezig om URE aan te moedigen. We hebben onze ogen de kost gegeven en alles op film én foto vastgelegd. In dit artikel delen we graag de eerste beelden met u. Een uitgebreid filmverslag volgt snel.

Onderdelen

De auto en coureur moesten presteren op acceleratie, skidpad (8-vorm afleggen), autocross (een kort parcours zo vlot mogelijk afleggen) en endurance; een langere race rijden. Het gehele team meet zich ook op zakelijk gebied met een flinke hoeveelheid nationale en internationale concurrentie: Een business plan, engineering design en kostenverantwoording behoren tot de wedstrijdelementen. Op de eerste twee bedrijfsonderdelen heeft team URE reeds een finaleplaats veroverd; de Eindhovense studenten zijn dus behalve heel technisch – ook zeer bedreven in het zakelijke aspect.

Prestaties

Na door alle technische keuringen te zijn gekomen (accu, electro, mechanisch, remtest, regentest, kanteltest) om daadwerkelijk mee te mogen racen en de bijbehorende vereiste stickers te hebben verzameld, was het moment daar om te laten zien wat de raceauto allemaal kan. Zowel skidpad, acceleratie en autocross stonden op het programma en de endurance race is het laatste onderdeel. Naast deze wedstrijdelementen moesten er ook nog 2 bedrijfspresentaties gegeven worden in een strijd tegen de andere finalisten. Wij wachten in spanning de resultaten af. Pas als alle presentaties achter de rug zijn en verschillende raceonderdelen zijn gereden, zullen we meer weten over de eindscore van URE.

De raceauto: elektrisch én autonoom

In de Student Formula Race te Assen doet URE mee in de elektrische klasse met zo’n 25 andere teams. Hoewel het niet in deze race van belang is, is de racewagen ook in staat om autonoom te rijden. Dat zullen we zeer binnenkort zien, als het team in Italië strijdt. De URE14 van de Eindhovense studenten is de enige auto in deze competitie die zowel elektrisch als autonoom kan rijden. Vaak is het of het een of het ander, maar URE heeft zichzelf de uitdaging gesteld om dat te combineren en het is ze gelukt.

Wij hebben in ieder geval al enorm genoten van de enthousiaste verhalen van de studenten, de inmiddels vertrouwde hectiek op het circuit en de vindingrijkheid van alle teamleden. Wij zijn erg benieuwd naar de eindresultaten en wensen URE nog veel succes bij de laatste onderdelen en bij het vervolg van dit raceseizoen!

Lees alles over URE >>>