Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Apex Dynamics aanwezig bij de Student Formula Races

Team University Racing Eindhoven (URE) staat voor technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Vele teams doen jaarlijks mee met de Student Formula Races die wereldwijd worden georganiseerd. De student formula race is ’s wereld grootste engineering ontwerp competitie, waarin het ontwerpen van een goed presterende raceauto, maar ook de kostenverantwoording en presentatie van het ontwerp, de teams punten opleveren. Jaarlijks ontmoeten vele studenten uit verschillende continenten en landen elkaar. Behalve het competitieve element is ook het elkaar helpen, van elkaar leren en het onderling uitwisselen van informatie een belangrijk aspect.

De Student Formula Races

Een Student Formula Race duurt doorgaans zo’n 3 dagen waarin wordt beoordeeld op verschillende onderdelen die binnen de Dynamic events óf Static Events vallen. Bij de Static Events worden de teams beoordeeld op Design, kostenverantwoording, presentatie van het bedrijfsplan en vindt er een technische inspectie plaats. Tijdens de Dynamic Events moeten de teams laten zien wat hun raceauto kan op gebied van acceleratie, Skidpad, Autocross en Endurance Race. In totaal zijn er 1000 punten te behalen. Het team met het hoogst aantal punten is, vanzelfsprekend, de overall winnaar.

Apex Dynamics en University Racing Eindhoven

Team URE heeft met een groep van bijna 70 studenten (waarvan 10 FTE) een jaar gewerkt aan o.a. het ontwerpen van een elektrische raceauto, de URE13. Er zitten zelfs studenten bij die een tussenjaar nemen om zich volledig te storten op dit project en deze waardevolle ervaring op te doen.

Apex Dynamics vindt technologie onder jongeren erg belangrijk en sponsort dan ook met trots team URE, de toekomst van aandrijftechniek en wetenschap. We waren erbij tijdens de Formula Student Race op het Racecircuit te Assen en maakten deze 2 films die de passie van de studenten, het vallen, maar ook het opstaan, de chaos en de stress tijdens zo’n race, maar ook de professionaliteit, kennis, kunde en gedrevenheid van team URE goed weergeeft.