Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Video: URE-ervaring goede basis voor eigen onderneming

Alex Pap, een voormalig lid van URE, is na zijn studententijd gestart met zijn eigen onderneming; XYZ Dynamics. Thom van Oss van Apex Dynamics heeft hem onlangs bezocht om bij te praten over zijn ervaringen bij URE, hoe het nu met hem gaat, en wat hij heeft geleerd tijdens zijn tijd als student en teamlid van URE.

“Ik kijk altijd wel met veel plezier terug op mijn tijd bij team URE. Daar heb ik geleerd dat elk probleem oplosbaar is en dat heb ik ook meegenomen toen ik XYZ Dynamics oprichtte.” – Alex Pap

URE (University Racing Eindhoven)

Als oud-lid van Team URE blikt Alex graag terug op zijn tijd bij URE, waar hij leerde dat elk probleem een oplossing heeft. Hij benadrukt ook dat, als een commercieel bedrijf, elk probleem opgelost moet worden en dat excuses geen plaats hebben.

“Ik vind het wel mooi dat jij zelfstandig ondernemer bent geworden. Studeren gaat vaak over vrijheid blijheid, maar als ondernemer krijg jij ineens heel veel verantwoordelijkheden. Ik vind het leuk om te horen dat jij dat toch mee hebt gekregen vanuit de disciplines bij Team URE” – Thom van Oss

Wat doet XYZ Dynamics

Na zijn tijd bij URE heeft Alex samen met twee vrienden XYZ Dynamics opgericht. Bij de start van deze onderneming hebben zij een duidelijke missie geformuleerd: het versnellen van de energietransitie in de commerciële voertuigenindustrie.

XYZ Dynamics specialiseert zich in het elektrificeren van met name GSE (Ground Support Equipment) voertuigen. Neem bijvoorbeeld de voertuigen op een vliegveld, zoals de pushback trekkers die vliegtuigen terugduwen naar de startbaan. Deze voertuigen rijden nu veelal op diesel, maar bij XYZ werken ze eraan om dit soort voertuigen volledig elektrisch te maken zodat diesel voertuigen verleden tijd worden.  Een goed initiatief om de wereld weer een stukje groener te maken! Het wordt natuurlijk op termijn ook een wettelijke verplichting.

Carrière mogelijkheden

Het is mooi om te horen en vooral ook te zien wat er mogelijk is als je “teamlid URE” op je CV hebt staan. Of je nu gaat solliciteren bij een uitdagende werkgever of je eigen onderneming start, de ervaringen bij URE vormen altijd een solide basis.