Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

University Racing Eindhoven


Apex Dynamics BV is trotse sponsor van University Racing Eindhoven.

University Racing Eindhoven (URE) staat voor technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Door deel te nemen aan de Formula Student wedstrijd, ’s werelds grootste engineering ontwerp competitie, proberen het team haar zelf en haar auto’s naar nieuwe limieten te brengen!

Gebruik makend van de combinatie van technische vaardigheden van alle leden en enige hulp van gewaardeerde sponsors, zijn ze in staat elk jaar een revolutionaire hightech elektrische Formule-stijl race auto te bouwen.

Al met al is URE een geweldige plek om ervaring op te doen in het ontwerpen, produceren en tunen van de race auto’s van de toekomst en om een teamspeler te zijn in een omgeving van zeer gemotiveerde technische studenten.

Bezoek de website van University Racing Eindhoven voor alle details.

Laatste University Racing Eindhoven nieuws


University Racing Eindhoven (URE) is druk bezig met de voorbereiding op de Formula Student Race 2019.

Formula Student is ’s werelds grootste ontwerpwedstrijd voor studenten, met jaarlijkse wedstrijden over de hele wereld. Formula Student begon in 1981 in Texas. Het oorspronkelijke concept achter de wedstrijd was dat een fictief productiebedrijf een studentontwerpteam contracteerde om een ​​kleine raceauto in de Formule-stijl te ontwikkelen. Deze auto moet worden ontworpen, gebouwd, getest en bestuurd door studenten, met elk jaar een nieuwe auto.

Lees meer >

Onderdeel van het bouwen van een Formula Student-racewagen is het onderhouden ervan. De auto tot het uiterste duwen tijdens de wedstrijd en tijdens het testen, houdt in dat je hem in optimale conditie moet (onder)houden. We doen dit onderhoud in onze eigen werkplaats. Dit bericht maakt deel uit van een serie artikelen waarin team URE haar werkplaats en alles wat we erbinnen gebeurd laat zien.
Dit onder de titel – Workshop woensdag!

Lees meer >

Van 2 t/m 5 oktober was Apex Dynamics aanwezig op de World of Technology & Science beurs in de jaarbeurs. Met trots presenteerden wij daar onze producten in de Apex Dynamics stand, dat dit jaar onderdeel was van de FEDA lounge. Een van de krachtigste en nieuwste tandwielkasten uit ons programma mocht daar natuurlijk niet ontbreken.

Lees meer >

Team University Racing Eindhoven (URE) staat voor technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Vele teams doen jaarlijks mee met de Student Formula Races die wereldwijd worden georganiseerd. De student formula race is ’s wereld grootste engineering ontwerp competitie, waarin het ontwerpen van een goed presterende raceauto, maar ook de kostenverantwoording en presentatie van het ontwerp, de teams punten opleveren. Jaarlijks ontmoeten vele studenten uit verschillende continenten en landen elkaar. Behalve het competitieve element is ook het elkaar helpen, van elkaar leren en het onderling uitwisselen van informatie een belangrijk aspect.

Lees meer >

URE13 presentation in EindhovenDe automotive studententeams van de TU/e zijn al jaren de publicitaire en technologische paradepaardjes van de universiteit. Het Solar Team Eindhoven, STORM en TU/ecomotive voorzien de mediawereld, in print en met video, al jaren van boeiend materiaal. Aan al deze teams ging echter een team vooraf: University Racing Eindhoven. Of, zoals het in 2003 nog heette, Formula Student Racing Team Eindhoven. Dit jaar viert URE haar derde lustrum. (Geschreven door Tim Gerth, Cursor TU/e)

Lees meer >

URE heeft deel genomen aan het Pre-Formula Student-evenement Evodays om zich volledig voor te bereiden op de aankomende races. Tijdens dit evenement namen ze maar liefst 4 prijzen mee naar huis!

Tijdens Evodays onderging het URE-team de volledige technische controle, Engineering Design, Business Presentation, AutoX en Endurance. Daarnaast hebben ze veel testtijd gehad op het mooie circuit van Genk en zijn ze bezig met het afronden van de laatste voorbereidingen voor Formula Student Nederland die start op 9/7 op TT Assen.

Lees meer >

Tijdens de presentatie van de URE13 op 1 juni werd het complete team opgesplitst in verschillende sub teams om het iconische 18 Septemberplein om te vormen tot een eenmalig racecircuit. De transformatie van het 18 Septemberplein resulteerde in de perfecte sfeer om het 15-jarig jubileum van URE te vieren. Fans van alle leeftijden verzamelden zich voor demonstraties van onze “oude” verbrandingswagen (URE04) en één van oudere elektrische auto (URE09).

Lees meer >

Het URE team tijdens de presentatie van de URE13Het race-seizoen gaat beginnen! Als trotse sponsor van het URE studententeam kijkt Apex Dynamics uit naar het race-seizoen en in het bijzonder de Formula Student Race in Assen van 9-12 juli. Na de presentatie van haar nieuwe elektrische raceauto, de URE13, is URE nu volop bezig met de voorbereidingen op alle racedagen. Hoe die voorbereidingen verlopen en wat we kunnen verwachten van de races bespreken we met URE’s CFO Alex Pap.

Lees meer >

Met trots presenteren wij u het ontwerp van de gloednieuwe elektrische raceauto, de URE13. Tijdens de zomer zal de URE13 deelnemen aan Formula Student Nederland, Formula Student East, Formula Student Germany en Formula Student Spain. TIP: bekijk tot het einde van de video;)

Elke week op dinsdag geeft het URE team meer inzicht in de gemaakte ontwerpkeuzes per afdeling. Blijf op de hoogte via hun Facebook-pagina!

 

Apex sponsor University Racing EindhovenApex Dynamics BV is vanaf dit jaar trotse sponsor van University Racing Eindhoven.

En het mes snijdt aan twee kanten, we kunnen studenten enthousiast maken voor (mechanische) aandrijftechniek terwijl we onze maatschappelijke betrokkenheid onderstrepen. Wij steunen het studententeam niet alleen financieel maar dragen ook veel kennis en expertise over op het gebied van mechanische aandrijftechniek en al het andere dat bij een dergelijke competitie komt kijken.

Lees meer >

Site by Merkelijkheid