Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

First power up 2018

Team Rembrandts, mede gesponsord door Apex Dynamics BV, is druk bezig met het bedenken, ontwerpen, bouwen en analyseren van de robot voor de 2018 First Robotic competitie.

De uitdaging van dit jaar: FIRST POWER UP, het eerste EERSTE Robotics Competition-spel 2018, omvat twee allianties van videogamekarakters en hun menselijke operatoren die vastzitten in een arcade spel. Beide allianties werken eraan om de baas te verslaan om zo te kunnen ontsnappen!Elke alliantie met drie teams bereidt zich voor om “the Boss” in het spel op drie manieren te verslaan:

 1. Bedien de schakelaars en de weegschaal.
  Robots verzamelen zogenaamde Power Cubes en plaatsen deze op platen om schakelaars of de weegschaal te bedienen. Wanneer de schaal of hun switch in hun voordeel wordt geschakeld, wordt deze beschouwd als eigendom van die alliantie. Allianties kunnen op deze manier zoveel mogelijk tijd verdienen.
 2. Verdien Power Ups.
  Robots leveren Power Cubes aan hun mensen die ze vervolgens in de opslag plaatsen om zo Alliance Power Ups te verdienen. Allianties gebruiken Power Ups om een tijdelijk voordeel te krijgen tijdens de wedstrijd. Er zijn drie power-ups beschikbaar voor teams: Force, Boost en Levitate. Force geeft de alliantie het eigendom van de Schakelaar, Weegschaal of beide voor een beperkte periode. Boost verdubbelt de tariefpunten die worden verdiend voor een beperkte tijdsperiode. Levitate geeft een robot een gratis klim.
 3. Klim op de schaal.
  Robots beklimmen de weegschaal om zo met de baas te worden geconfronteerd en om hem te kunnen verslaan.
  Het parcours in de arcade game

Begrijpt u het nog?

Blijf Team Rembrandts volgen en alles zal in de loop van de tijd helemaal duidelijk worden!

Helmond, februari 2018