Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Apex Dynamics BV sponsor van Team Rembrandts

Rembrandts STEAM Foundation is een Nederlandse non-profitorganisatie die sinds 2011 deel neemt aan de FIRST Robotics competitie en is daarmee het eerste Nederlandse robotteam in deze internationale competitie onder de naam Team Rembrandts, team 4481.

Het team is gevestigd in Eindhoven en is een samenwerking tussen studenten van Fontys University of Applied Science (Eindhoven), Zwijsen College (Veghel) en Heerbeeck College (Best). HBO, WO, MBO en de middelbare school gecombineerd in één project, met één gezamenlijk doel.

Apex Dynamics BV start dit jaar met sponsoring van Team Rembrandts om zo het belang van technische opleidingen te onderstrepen. Het is fantastisch om  te zien hoe studenten van verschillende opleidingsniveaus samenwerken! De kennis van Apex Dynamics van mechanische aandrijftechniek komt hier goed van pas maar het is vooral een eer om een bijdrage te mogen leveren aan het enthousiasme van deze groep technische talenten.

 

Kick-Off Team Rembrandts 07-01-2018Rembrandts STEAM Foundation

Rembrandts STEAM Foundation is een Non-Profit organisatie die gestart is als eerste Nederlands Robotteam. Rembrandts STEAM heeft de volgende missie:

  • Kinderen en jongeren enthousiast maken voor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math) door leeractiviteiten en evenementen te organiseren die niet alleen een geweldige technische inhoud hebben, maar ook interessant en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.

FIRST Robotics Competitie

Dean Kamen, Co-Founder of FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) zegt op de website van de Non-Profit organisatie: “FIRST is more than robots. The robots are a vehicle for students to learn important life skills. Kids often come in not knowing what to expect – of the program nor of themselves. They leave, even after the first season, with a vision, with confidence. And with a sense that they can create their own future”.

De missie van van FIRST is om Jonge mensen te inspireren om wetenschappelijke en technische leiders en innovators te worden door ze te betrekken bij spannende programma’s en vaardigheden op dit gebied ontwikkelen. Daarnaast laten zij de deelnemers ook ervaringen opdoen, zoals : zelfvertrouwen, communicatie en leiderschap.

Kick-Off Team Rembrandts 07-01-2018De visie van FIRST is dan ook: “To transform our culture by creating a world where science and technology are celebrated and where young people dream of becoming science and technology leaders.”.

Kick-Off op 07-01-2018

Op zondag 7 januari heeft de kick-off plaatsgevonden van de 2018 deelname van Team Rembrandts aan de FIRST robot competitie. In het Mariendael Cultureel Educatief Centrum in Sint-Oedenrode heeft Team Rembrandts zich gepresenteerd aan familie, sponsoren en geïnteresseerden.

Ook is tijdens deze kick-off de opgave voor de FIRST robot competitie 2018 gepresenteerd die het team een paar dagen daarvoor heeft ontvangen. Hieronder zie je een film met de opdracht voor 2018.


Alle deelnemende teams hebben 6 weken de tijd om een robot te ontwikkelen, te bouwen en te testen die de opgave voor 2018 kan vervullen. Dit is een ongekende uitdaging die veel van de deelnemende studenten vraagt. Ze zijn vol vertrouwen dat het gaat lukken, dat is al 5 keer gelukt. Dus waarom nu niet!

Apex Dynamics BV gaat het team op de voet volgen op onze website en natuurlijk social media.
We wensen Team Rembrandts heel veel succes met deze enorme uitdaging.

Helmond, januari 2018