Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Team Rembrandts sleept 3 prijzen in de wacht in Californië

Team Rembrandts is sinds maandagmiddag 11 maart weer terug in Nederland. Vorige week waren ze in Amerika voor een aantal regionale Robotics wedstrijden in California. Ze wonnen er o.a. de Engineering Inspiration Award en schopten het bij de 2 wedstrijden tot en met de halve finale. Daarnaast is het voor de studententeams dé mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de FIRST Robotics wereldkampioenschappen die eind april in Detroit plaatsvinden.

Robot testen tijdens de regionals

Nu is het zo dat Team Rembrandts zich tijdens de wereldkampioenschappen in 2018 met het behalen van de Engineering Inspiration Award al gekwalificeerd heeft voor de wereldkampioenschappen van dit jaar, en dat ze dat in de eerste week van het designproces dit jaar nog eens dunnetjes hebben overgedaan, dus voor de kwalificatie zelf was het eigenlijk niet nodig.

Het is echter wel een hele goede gelegenheid om met je team eens de buitenlandervaring op te doen en te testen of je robot wel écht zo functioneert als verwacht. Het is de ultieme test om te zien wat je robot doet en hoe hij presteert ten opzichte van andere teams.

Team Rembrandts heeft nu nog 1,5 maand de tijd om hun robot te finetunen en de puntjes op de i te zetten. Dat zullen slechts kleine aanpassingen zijn want de robot presteerde al behoorlijk goed, boven verwachting zelfs. Qua aanpassingen gaat het om kleine details op gebied van effectiviteit en consistentie. Zo zullen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat de robot nóg sneller kan klimmen.

Inspireren van jongeren in de techniek

Tijdens de regionals in Californië, in Orange County en San Diego om precies te zijn, won Team Rembrandts in totaal 3 prijzen. In San Diego wonnen ze de Excellence in Engineering Award en de Safety Award, voor hun goed georganiseerde werkplaats. De prestigieuze Engineering Inspiration Award wonnen ze in Orange County. Die prijs is voor het team dat zich het meeste inzet voor het inspireren van kinderen en jongeren in de techniek. Ze schopten het bij beide wedstrijden tot en met de halve finale.

De Engineering Inspiration Award sluit wel heel goed aan bij de essentie van het sponsorship tussen Apex Dynamics en Team Rembrandts. Techniek is uitdagend en constant in beweging. Wij vinden het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor techniek want techniek heeft de toekomst. Wij zijn trots op Team Rembrandts dat zij op hun beurt ook bezig zijn om jongeren die geïnteresseerd zijn in techniek te inspireren en te stimuleren.

Wij kijken met spanning uit naar de wereldkampioenschappen in Detroit eind april en wensen Team Rembrandts heel veel succes en plezier!