Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Team Rembrandts bereidt zich voor op FIRST Robotics 2022

Hoe motiveren we meer jongeren om in de techniek te werken? Dat is een vraag waar Apex Dynamics en Team Rembrandts graag over meedenken én één van de redenen waarom wij al jaren sponsor zijn van Team Rembrandts. In voorbereiding op de FIRST Robotics competitie van dit jaar ging directeur Thom van Oss langs tijdens een teamavond, om met eigen ogen te zien hoe het team zich voorbereidt op de competitie én hoe een grote groep enthousiaste jongeren samen werken aan techniek.

Team Rembrandts maakt jongeren enthousiast over techniek

Team Rembrandts bestaat uit een grote groep jongeren, van verschillende leeftijden die allemaal geïnteresseerd zijn in techniek. Ieder jaar werken ze samen aan de nieuwe robot voor de FIRST Robotics competitie, waarvan de eindstrijd in de Verenigde Staten plaatsvindt. Maar het team is niet alleen gericht op prijzen, bezig zijn met techniek of de gezellige teamavonden. Het team zet zich ook in voor het enthousiasmeren van jongeren voor techniek, bijvoorbeeld door samen te werken met middelbare scholen en ieder jaar weer nieuwe mensen op te leiden. Het team bestaat dit jaar uit 75 enthousiaste jongeren die of al langer bij Team Rembrandts actief zijn of nieuw bij het team komen, bijvoorbeeld omdat zij geïnteresseerd zijn in techniek of al eens mee hebben gedaan aan de Lego League of FIRST Tech Challenge en bij Team Rembrandts de volgende stap zetten.

FIRST Robotics voorbereidingen 2022

Tijdens de teamavond kijkt Directeur van Apex Dynamics Thom van Oss mee hoe het team zich voorbereidt op de competitie. De competitie is in januari begonnen toen Team Rembrandts en hun concurrenten de opdracht voor dit jaar te zien kregen: een robot die ballen schiet in een trechter om punten te verzamelen en vervolgens omhoog klimt. Inmiddels is de strategie is gekozen en kan het team de eerste en tweede prototypes alvast aan Thom laten zien. Naast robots denkt het team natuurlijk ook na over branding en design, zoals de enthousiaste jongeren aan Thom laten zien. En dat is exact waarom Apex Dynamics al jaren fan én sponsor is van Team Rembrandts, om enthousiaste jongeren aan de slag te zien gaan met alle aspecten van techniek.