Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

2019 – WEEK 1, STRATEGIE EN PROTO TYPE

Deze week was het team enthousiast om de strategie te gaan uitwerken voor deep space. Deze opwinding was zo groot dat wat begonnen met vier strategieën op zondagavond, wat op liep tot zeven tijdens de lunch op dinsdag. Om te helpen beslissen, kreeg elke mogelijke robotfunctie een score in de volgende categorieën;

  • Hoe moeilijk zouden ze zijn.
  • Hoe nuttig ze zouden zijn voor werelden en regionals.
  • Hoe realistisch ze zouden zijn.

Elke categorie kreeg een belangrijkheid score. De score voor elke categorie werd vermenigvuldigd met het belang van de categorie, de som van deze vermenigvuldigde scores werd de uiteindelijke gewogen score voor elke functie.
Elke strategie kreeg ook een score – de gemiddelde gewogen score van zijn functie. Met zoveel strategieën om uit te kiezen was het team klaar om te stemmen en te beginnen met proto typing.

Echter kwam het team in een impasse! De resultaten van deze stemming waren te wijd verspreid om een definitieve strategie te kiezen, een nieuwe aanpak was nodig. De top vier strategieën werden diepgaand geanalyseerd voor puntscorepotentieel en kregen op opties gebaseerde voor- en nadelen. Hiermee konden we het terugbrengen naar een top twee van strategieën (met een 50/50 verdeling tussen de stemmen). De uiteindelijke beslissing zou worden genomen na de proto typen.

Omdat de twee strategieën betrekking hadden op elke mogelijke robotfunctie in dit spel, had elke functie enkele “proof of principle/concept” nodig. Het team bracht het weekend door op de bouwlocatie, legde eerst enkele basisvereisten voor elke functie vast en maakte vervolgens een morfologische kaart met ideeën. Vervolgens werden met behulp van onderdelen van eerdere robots en hout (en in één geval bananen) voor elke functie verschillende PoP’s (Proof of Principle) gemaakt. Deze omvatten; een drietraps hefsysteem, een banaanvormige vrachtinlaat en een pneumatische inlaat / uitlaat van het luik. Dankzij de prestaties van deze prototypen kon het team een definitieve strategische beslissing nemen.

We zullen een luikspecialist maken met een niveau 3-klim.